Froome: Nadam se da mi neko vjeruje

Vodeći na Touru nakon deset etapa

Froome: Nadam se da mi neko vjeruje

U desetoj etapi je potvrdio svoju odličnu formu. Na prvom jačem usponu je bacio rukavicu ostalima, kako su se stvari razvijale u završnici etape, pitanje je ko će prihvatiti izazov, ko može odgovoriti?

Froome i njegov Team Sky napravili su odličan posao, pa je njegova prednost povećana u ukupnom poretku. Dan ranije je ekipe Sky potvrđeno kako su kompjuteri hakirani i kako se sumnja da su to napravili oni koji povezuju trenutačno vodećeg i upotrebu nedozvoljenih sredstava. Zato je nakon trijumfa Froome pričao o tome.

" Shvatam ljude koji prate biciklizam, koji postavljaju takva pitanja zbog istorije ovog sporta, ali isto tako sa druge strane tražim određenu vrstu poštovanja. Zbog toga sam ljut. Možda bi sve bilo drugačije da nešto krijem, ali za ovo što danas imam sam naporno radio. Ja sam i ranije tražio oštrije kontrole, testove tokom noći. Ne znam, šta drugo može da napravi čist vozač poput mene? upitao je Froome novinare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti