Froome poludio nakon pitanja o dopingu

Britanac nije izdržao

Froome poludio nakon pitanja o dopingu

M. Maksimović

Pitanje je sasvim normalno, s obzirom na ono što se dešavalo sa najboljim u ovom sportu. Christopher Froome do sada nije bio u ovakvoj situaciji, ali nakon nedeljnog nastupa i pobjede na najtežoj etapi, Froomea mnogi vide kao ukupnog pobjednika.

Član ekipe Sky u ukupnom poretku ima više od četiri minute prednosti pred najbližim pratiteljima i realno, blizu je pobjede. I odmah je naravno sumnjiv...

'' Ostvario sam najveću etapnu pobjedu u karijeri i sada sam tu pred vama i slušam pitanja o dopingu.Znam kako sam postigao ovo i iznimno sam ponosan zbog toga. Moji su uspjesi rezultat ekstremno napornog rada. Ja nisam Lance Armstrong, on je varao a ja sam čist i tu je kraj cijele priče'' poručio je novinarima Britanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.