Fudbaleri Kazahstana potopili Srbiju u borbi za treće mjesto

Kazahstan slavio sa čak 5:0

Fudbaleri Kazahstana potopili Srbiju u borbi za treće mjesto

Futsal reprezentacija Srbije poražena je večeras od Kazahstana u borbi za treće mjesto na Evropskom prvenstvu sa visokih 5:2.

Prvo poluvrijeme je proteklo u izjednačenoj igri, a jedini pogodak postigao je Douglas Junior za prednost Kazahstanaca od 1:0.

Na samom početku drugog dijela igre gostujući fudbaleri postižu novi gol preko Zhamankulova za 2:0, da bi osam minuta nakon toga Douglas Junior postigao svoj drugi, a za Kazahstance treći gol za 3:0.

Tada se igra Srbije potpuno raspala, a to je iskoristio i gostujući golman Higuita da se i on upiše u strijelce kada su domaći bacili sve karte u napad i igrali bez golmana.

Hat-trick je u 33. minuti meča kompletirao Douglas Junior za 5:0, da bi Srbija do kraja meča preko Rakića i Rajčevića smanjila na konačnih 5:2.

Srbija je na ovaj način propustila priliku da se domogne prve medalje na velikim takmičenjima u futsalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije