Furiozan start Selbyja i Maguirea

McGill i O'Brien bez odgovora

Furiozan start Selbyja i Maguirea

A. Beganović

U Sheffieldu u legendarnom Crucible Theatru danas je počelo Svjetsko prvenstvo u snookeru na kojem titulu svjetskog prvaka brani Mark Selby.

U jutarnjem programu odigrane su prve sesije mečeva između Selbyja i Fergala O'Briena, te Anthonyja McGilla i Stephena Maguirea.

Aktuelni svjetski prvak Mark Selby fenomenalno je krenuo u odbranu naslova i već nakon prve sesije nalazi se na korak do plasmana u osminu finala. Selby protiv O'Briena ima prednost 8:1 i do konačne pobjede mora osvojiti još dva framea. 

U drugom meču takođe nije bilo uzbuđenja. Naime u duelu dva stara znanca, Maguirea i McGilla, u prvoj sesiji se mnogo bolje snašao Maguire koji je na odmor otišao sa vodstvom 7:2.

U prvih devet frameova nije bilo niti jednog trocifrenog breaka, a treba dodati da je ovo peti međusobni duel ova dva majstora i da je Maguire na pragu prve pobjede.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi