"Fury neće biti naredni izazivač Joshui"
Foto: EPA

Bokserski promoter Eddie Hearn tvrdi

"Fury neće biti naredni izazivač Joshui"

D. Rakanović

Bokserski promoter Eddie Hearn rekao je da je meč između novog šampiona u teškoj kategoriji Anthonyja Joshue i nekadašnjeg prvaka Tysona Furyja daleko od realizacije jer se nisu stekli svi neophodni uslovi.

Naime Fury je 2015. godine objedinio naslove po verzijama IBF, IBO, WBO i WBA savladavši Klička, ali uzvrat nikada nije održan jer je u međuvremenu ostao bez svih naslova zbog skandala sa dopingom.

Fury je u februaru 2016. godine bio pozitivan na kokain na doping testu. nakon čega je ostao bez titula i licence.

Joshua je u subotu tehničkim nokautom u 11. rundi savladao Vladimira Klička, čime je došao do titula IBF, IBO i WBA federacije. Odmah nakon meča, dok je još bio u ringu Joshu je izazvao Furyja na meč, a irski bokser je odmah pristao. 

"Mi bi očajnički željeli da se taj meč dogodi. Joshua smatra da bi komotno pobjedio. Bila bi to odlična borba, ali je Fury miljama daleko od tog duela. U očajnom je fizičkom stanju, nema licencu i ponovo mora pred Britanski bokserski odbor. Isto tako i dalje je pod istragom za pozitivan doping test", rekao je Hearn.

"Ne postoji niko ko ga želi u ringu više od mene.  Fury neće biti naredni izazivač Joshui, jer jednostavno ne može biti spreman na vrijeme", rekao je Hearn. 

Naredni protivnik Joshui osim Klička, mogao bi biti neko od ostalih šampiona u teškoj kategoriji, Deontay Wilder (WBC) i Joseph Parker (WBO).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi