Fury objavio datum povratka i poslao jasnu poruku Joshui
Foto: EPA

Vraća se u julu

Fury objavio datum povratka i poslao jasnu poruku Joshui

M. Šljivak

Tyson Fury ponovo je najavio povratak u ring.

Iako se nalazi tek na početku priprema, nekadašnji šampion svijeta povratak u ring najavljuje tek u julu.

Istakao je kako želi Anthonyja Joshuu u ringu, ali je najavio i da će odraditi 2-3 borbe prije velikog obračuna.

"Tu sam, žestoko radim i vraćam se 8. jula. Odradiću nekoliko povratničkih borbi, dvije ili tri, a zatim želim gospodina mišićavog. Nema novca u drugim borbama", rekao je Fury, kojem ipak treba licenca za povratak.

Još uvijek je Fury pod suspenzijom zbog dopinga i depresije koju je proživljavao.

"Mogu opet biti najbolji. Nisam nestao, samo nisam mogao podnijeti da me ljudi gnjave. Bilo je to veliko sranje. Sada je u igri 30 miliona funti, a ja sam na pravom putu da se vratim", istakao je Fury.

On i Joshua su porazili Vladimira Klička u posljednjim borbama. Fury mu je 2015. godine oduzeo pojaseve, a nedavno je Joshua 41-godišnjeg Ukrajinca nokautira u jednom sjajnom meču, koji je lako mogao otići na strani legende boksa.

Fury vjeruje da će pravi bokser mlađi od Klička nokautirati Joshuu.

"Mene Kličko nije ni dotakao, ali je AJ-ja udario milion puta i umalo ga nokautirao. Nadam se da će promotor Eddie Hearn zaštiti Joshuu jer prvi bokser mlađi od 41 godine će ga nokautirati. Deontay Wilder, Joseph Parker i svaka od tih propalica bi ga pobijedio", dodao je Fury.

Tyson Fury je već godinu i po dana van boksa, a u karijeri je na omjeru od 25 pobjeda u isto toliko mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi