Fury ponovo najavio povratak: Vraćam se da ih razbijem sve!
Foto: EPA

Bivši prvak ponovo puno priča

Fury ponovo najavio povratak: Vraćam se da ih razbijem sve!

M. Šljivak

Nekadašnji prvak teške kategorije Tyson Fury ponovo je najavio povratak u ring.

Zadnju borbu je britanski bokser imao krajem 2015. godine, kada je završio dominaciju Vladimira Klička, pobjedom u borbi za naslove prvaka.

Fury se nakon toga nije borio. Uslijedilo je oduzimanje naslova zbog dopinga i propala su dva revanša protiv Klička, koji će u subotu protiv Anthonyja Joshue ponovo imati šansu da osvoji titule prvaka.

Tyson Fury je najavio povratak u ring u julu, ali u pratnji Billyja Joea Saundersa, koji će imati borbu za naslov protiv Avtandila Khurtsidzea.

"Vraćam se u julu. Biću u pratnji jednog jedinog Billyja Joea Saundersa u borbi protiv Dannyja De Vita (Khurtsidzea). Vraćam se da razbijem sve. Ima stvari koje treba počistiti", najavio je Fury.

Još uvijek nije poznato da li bi se Fury mogao naći u nekoj od borbi, ali s obzirom na to da mu u maju ističe suspenzija, takav rasplet je veoma moguć.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi