Fury se vratio i najavio tri velika obračuna
Foto: EPA

Novi povratak

Fury se vratio i najavio tri velika obračuna

M. Šljivak

Tyson Fury ponovo se vratio boksu.

Britanski bokser je nedavno po ko zna koji put objavio kraj karijere, ali se ponovo predomislio i odlučio se za povratak treninzima i boksu.

Najavio je tri velike borbe u 2018. godine. Za april je najavio prvu, a zatim i još dva meča za sredinu i kraj naredne godine.

"Budite spremni za veliku borbu u aprilu 2018. godine, a zatim za mega borbe u ljeto i na kraju godine. Tri velike borbe u 2018. godini", napisao je na Twitteru Fury.

Britanac je već dvije godine van boksa. Posljednu borbu je imao u novembru 2015. godine kada je sa trona skinuo Vladimira Kličko.

Fury je u karijeri bez poraza. Ima omjer od 25-0, ali mu je sve krenulo nizbrdo padom na doping testu nakon čega se ugojio i propali su svi pokušaji organizovanja neke borbe koja uključuje i njega.

Međutim, očigledno da ni on nije imun na zov velikog novca i vjerovatno ćemo Furyja ponovo gledati u ringu. Pretpostavlja se da bi Fury mogao u ring protiv Josepha Parkera, Deontaya Wildera i Anthonyja Joshue.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi