Fury: Spreman sam prekinuti vladavinu Wladimira Klitschka

Britanac poslao prvaku poruku

Fury: Spreman sam prekinuti vladavinu Wladimira Klitschka

Samo par dana nakon što je Wladimir Klitschko još jednom odbranio naslov svjetskog prvaka, oglasio se Tyson Fury koji bi trebao biti obavezni izazivač Ukrajinca u WBO federaciji.

Mnogi su očekivali da će Wladimir i prije 12 runde završiti posao protiv Jenningsa, ali to nije dogodilo. očito je takav rasplet borbe dodatno ohrabrio Furyja koji se oglasio.

" Ja sam bokser koji uskoro preuzima tešku kategoriju. Wladimir je vladao, ali vrijeme je za promjene. Teška kategorija treba nešto novo, treba svježe krvi, a to sam ja. Od ranije je poznato da sam ja izazivač za WBO naslov i kada dođe red na mene, ja ću nokautirati Wladimira. I to prije osme runde. Ja znam njegove manje, ja znam kako ga pobjediti. Još uvijek nisam siguran kada će doći do borbe, da li Wladimir smije ući u ring protiv mene, ali kada se to dogodi mora biti spreman na poraz. Jer tada će završiti njegova a početi moja era" jasno je poručio Fury.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.