Furyjev trener: Meč u Dusseldorfu je najveći poslije 1964.

Usporedio Furyja sa Muhammadom Alijem

Furyjev trener: Meč u Dusseldorfu je najveći poslije 1964.

Trener i stric Tysona Futyja, Peter Fury, izjavio je da je subotnji meč u Dusseldorfu najveći bokserski meč poslije 1964. godine.

Te godine je Muhammad Ali pobijedio Sonnyja Listona, a Peter Fury smatra da je pobjeda njegovog pulena uzdrmala svijet kao tadašnjji trijumf Mohammeda Alija. 

"Ali je rekao da je taj meč uzdrmao cijeli svijet, što je sada uradio i Tyson. Tyson dugo boksuje, ali sada je ispisao historiju i uživa na vrhu. Bio je težak put, ali je došao do vrha planine", rekao je Peter Fury. 

Tyson je pobjedom u Dusseldorfu Klitschkou uzeo titule u WBA, IBF i WBO verzijama teške kategorije, a Ukrajinac je već najavio revanš.

Kao moguće mjesto za revanš meč pominje se londonski stadion Wembley, gdje bi moglo stati više od 80.000 ljudi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.