G2 bez četvrtfinala LoL Svjetskog prvenstva

Worlds 2017.

G2 bez četvrtfinala LoL Svjetskog prvenstva

S. Bošković

Završeno je takmičenje u grupi C League of Legends Svjetskog prvenstva, a u četvrtfinale su se plasirali Royal Never Giver Up, te Samsung Galaxy. 

+

Prvi su na scenu izašli igrači G2 eSporta i RNG-a, a pobjedu je odnio evropski tim  od kojeg se najviše očekivalo na prvenstvu. 

Ipak, G2-u mostali rezultati iz ove grupe nisu išli na ruku. U narednom meču su poraženi od Samsung Galaxyja, te je prvak EU LCS-a ostao bez šanse za prolaz dalje. 

SSG je prethodno savladao Fenerbahče eSport, koji je još poražen i od RNG-a, te je svoj premijerni nastup na LoL Svjetskom prvenstvu završio bez pobjede u glavnoj grupnoj fazi. 

Dan se završio susretom SSG-a i RNG-a koji su međusobno razigravali za prvo mjesto u grupi, a domaća ekipa je nošena sjajno atmosferom u dvorani došla do svoje druge pobjede protiv korejske ekipe i prvog mjesta u grupi.

U četvrtfinale su se nešto ranije plasirali Fnatic i Longzhu Gaming, dok ćemo u ranim jutarnjim satima saznati još dvije ekipe koje će iz grupe D, u kojoj se nalaze TMS, Misfits, Team WE i Flash Wolvesi, plasirati u četvrtfinale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi