G2 i Fnatic poraženi, Korejci dominantni
FOTO: EPA

Worlds 2017. , grupna faza

G2 i Fnatic poraženi, Korejci dominantni

S. Bošković

Danas je počela grupna faza League of Legends Svjetskog prvenstva 2017. godine.

Grupna faza otvorena je mečevima grupe C, a u prvo su se susreli timovi Royal Never Give Up I 1907 Fenerbahče. 

Fener je mnogo bolje otvorio partiju, ali nakon 17 minuta igre domaći tim je preuzeo vodstvo, a nakon pola sata kineski tim je uzeo i prvi inhibitor, a ubrzo nakon toga Barona i završio meč. 

Drugi susret bio je između aktualnog svjetskog viceprvaka Samsung Galaxyja i "Kraljeva Evrope" ekipe G2 eSport. Prvih 18 minuta igre prošle je u izjednačenoj igri, a prva velika borba desila se oko Rift Heralda, kojeg je uzeo G2, ali ga je skupo platio s četiri smrti. 

Takvu prednost korejska ekipa je znala iskoristiti i nakon što je uzela Barona sjurila se prema Nexusu prvaka EU LCS lige i završila meč. 

Svjetsko prvenstvo se nastavilo mečevima grupe B u kojoj su Longzhu Gaming, Fnatic, Immortalsi i Gigabyte Marinesi. 

Immortalsi su sjajno igrali protiv prvaka LCK-a Longzhu Gaminga koji je loše otvorio partiju. No, u jednom trenutku Longzhu Gaming donio je riskantnu odluku da krene na Barona, dok su Immortalsi pokušavali da ubiju zmaja i ta odluka im se isplatila. Uz pomoć Baron buffa srušili su jedan inhibotor, a u narednom napadu i završili meč. 

Jedan od najboljih mečeva dana bio je između Gigabyte Marinesa i Fnatica. Ogroman broj killova je viđen već nakon 15 minuta, a u istom ritmu se nastavilo kasnije. No, kao i u prethodne tri partije odlučila je borba za Barona, koju je dobio GAM i nakon toga je tim iz Vijetnama i riješio meč. 

Dan je završen mečevima grupe A, a sastali su se SKT T1 i Cloud9, te AHQ i Edward Gaming. 

SKT T1 nije imao previše problema s Cloud 9 ekipom. Američki tim pokušao je sve da zaustavi Leeja "Fakera" Sang-hyeoka, no u toj namjeri nije uspio. 

Već nakon 23 minute igre aktualni prvak svijeta je imao preko 8000 golda prednosti i veoma lagano je završio meč. 

Posljednji meč dana odigran je između EDward Gaminga i ahq e-Sports Cluba, a AHQ je priredio veliko iznenađenje. 

U prvih 18 minuta viđeno je samo jedno ubojstvo, no nastavak partije bio je fantastičan. 

Obje ekipe su igrale taktički i smjenjivale se u opsadama protivničkih baza, a borbe su vođene oko barona. Edward Gaming je tek u 45. minuti srušio prvi inhbitor AHQ tima, no domaći tim više od toga nije mogao. Ponovno se igralo taktički i čekao se naredni baron koji je uzeo AHQ esports club, a nakon toga i završio meč. 

Takmičenje se nastavlja sutra, a prvo se igraju mečevi grupe D. U devet sati na pozornicu će igrači Flash Wolvesa i TSM-a, a nakon toga domaća ekipa Team WE i Misftis. Nakon ovih mečeva slijede susreti Immortalsa i Fnatica, te Longzhu Gaminga i GAM-a. Dan se zatvara mečevima grupe A, a igrati će AHQ i C9, te Edward Gaming i SKT T1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije