G2 osnovao PUBG tim
Foto: g2esports.com

PlayerUnknown's Battlegrounds

G2 osnovao PUBG tim

S. Bošković

Još jedan velikan iz svijeta eSporta, G2, osnovao je svoj PlayerUnknown's Battlegrounds tim. 

G2, najpoznatiji po League of Legends timu, koji dominira evropskom LoL scenom, odlučio je da osnuje i tim i u gaming fenomenu o kojem se stalno priča posljednjih mjeseci, PUBG-u.

Tim je sastavljen od bivšim igrača FPS igara poput Call of Dutyja i Overwatcha, a čine ga: Mark "Phantasy" Pinney, Stephen "Stephen" Philips, David "Velan" Velan i Jack "Wack0" Middleton.

Prije G2-a još dvije evropske eSport organizacije su osnovale PUBG tim, a to su Ninjas in Pyamas i Alliance. 

Ovaj tim se nada će dobiti direktnu pozivnicu za IEM Oakland PUBG Invitational, gdje će se najbolji od najboljih boriti za 200.000 dolara, a ukoliko ne stigne direktna pozivnica (kojih je ostalo još pet) onda će se G2 za mjesto u Oaklandu morati boriti kroz otvorene kvalifikacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi