Gabrselassiju milion dolara za novi rekord

Milion razloga za rekord

Gabrselassiju milion dolara za novi rekord

A. Beganović
Teme:

Haile Gebrselassie mogao bi biti bogatiji za milion dolara ako obori svjetski rekord u maratonu na utrci koja se organizira u Dubaiju. 

Maraton u Dubaiju biće organiziran 16. januara 2009. godine, a kako bi ga učinili što spektakurarnijim bogati šeici su obećali Gabrselassiju bonus od čak milion dolara ako uspije srušiti vlastiti svjetski rekord.

Gabrselassije je istrčao svjetski rekord 2007. godine u Berlinu, vrijeme koje je tada postigao (2;03:59) do sada je bilo nedostižno za sve maratonce pa tako i za njega samoga. Međutim, Gabrselassije je izjavio da se može trčati ispod 2:03 ali da je za takav poduhvat potrebno da vrijeme bude naklonjeno maratoncima i da organizatori odrede prave “zečeve”.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.