Gačankama bod u Brčkom

Premijer liga BiH za odbojkašice

Gačankama bod u Brčkom

O. Lekić

U dvorani brčanske Gimnazije pred oko 300. gledalaca odigran je derbi susretu 13-og kola Premijer lige BiH za odbojkašice između dvije trenutno najbolje ekipe, domaćeg Bimal Jedinstva i lidera prvensta neporaženog  sastava iz Gacka.

U utakmici za odbojkaške sladokusce, posle maratonske i iscrpljujuće borbre u "taj breku" slave "brčanske princeze" razultatom 3:2 po setovina 26:24, 24.26, 24.26, 25:11 i 15:15.

"Gatačke tigrice", ponos Hercegovine, dale su sve od sebe, grizu maksimalno ali stara "boljka" zvana "tanka klupa" odvela ih je u prvi ovosezonski poraz. Dobra igra i  osvojeni bod kod aktuelnih i devetostrukih u nizu šampionki čini Gačanke zadovoljne i dalje su lideri na tabeli sa 37. osvojena boda, dok Dijana Vasić i drugarice  sa 35. zauzimaju drugo mjesto.

U pobjedničkom timu "korektorka" Verica Simić osvojila je 12. poena, "blokerka" Slađana Erić upisala je 8, a raspoložena "tehničarka" "Amira Husić rođeno Sirotanović dodala je 7.

U poraženom sastavu Nataša Nadica Slijepčević, bila je ne rješiva enigma za odbranu domačina, a trenera Smaila Pezerevića dovodi do očaja i sa 20. poena bila je najbolji poenter. Razigranu Paljanku u redovima Gačanki prate Katarina Kaća Popović sa 9. te Helena Košutić sa 7.upisanih poena.

U narednom kolu koje je na programu 13. i 14. februara Gačanke dočekuju "fenjeašice" iz Kalesije, a Arijana Oki Okuka i ostale "bečanske princeze" idu na "megdan" Slobodu u Mejdan.

SD "Gimnazije"

Gledalaca oko 300

Delegat: Slavko Grgić / Breza

Prvi suduja: Mirza Bašić / Lukavac

Drugi sudija: Slaviša Kuzmanović / Banja Luka

ŽOK "Bimal Jedinstvo", Brčko - ŽOK "Gcko", Gacko 3:2 / 26:24, 24:26, 24:26, 25:11, 15:10

ŽOK "Bimal Jedinstvo": Ajla Paradžik, kapiten Sandra Mitrović, Dijana Vasić, Amira Husić, Arijana Okuka, Žana Dragutinović, Ajla Sinanović, Elena Babić, Verica Simić, Sara Vučković, Vera Kostić, Slađana Erić Treneri, Smail Pezerović, Mirsad Elezović

ŽOK "Gacko" Ana Gajić, Katarina Popović, Dejana Boljanović, Nataša Slijepčević, Tamara Vitković, Tijana Salatić, Anica Popović, Helena Košutić, kapiten Maja Maljević, Ivana Košutić, Nikolina Buha, Anđela Soknić Treneri: Ivan Maljević, Saša Slijepčević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi