Gačanke jesenje šampionke u Premijer ligi BiH

Prvenstvo za odbojkašice

Gačanke jesenje šampionke u Premijer ligi BiH

O. Lekić

Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za odbojkašice nastavljeno je ovoga vikenda utakmicama poslednjeg 9. kola jesenjeg dijela sezone.

Gatačke odbojkašice predvođene trenerom Ivanom Maljevićem uspjele su devetu pobjedu u nizu ostvariti nad Kulom iz Gradačca i tako osvojiti jesenju titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Aktuelne šampionke odbojkašice Bimal-Jedinstva do osme pobjede stigle su savladavši ubjedljivo Radnik sa 3:0, a maksimalne su bile u Kalesiji protiv Bosne  i "uljarke" iz Modriče kao i Bl Voley u Bihaću protiv Premingera.

Derventa je savladala Slobodu razultatom 3:1 i tako došla do treće pobjede u sezoni i šestog visokog mjesta na ligaškoj tabeli što je lijep uspjeh za novajliju u bh. prvenstvu. 

Nakon 9. odigranih kola samo su jesenje šampionke iz Gacka  bez poraza i drže vrh tabele sa maksimalna 27. osvojena boda, slijedi Bimal Jedinstvo 24, Kula Gradačac 21, Bl Voley 18, Modriča 14, Derventa 9, Radnik 8, Sloboda 7, Bihać Preminger 4 i Bosna sa 3 osvojena boda.

Sljedećeg vikenda 11 i 12. decmebra na rasporedu su mečevi 10. kola, a sastat će se:

Derventa - Bl Voley
Sloboda - Kula Gradačac
Gacko - Modriča
Bimal Jedinstvo - Bihać
Bosna - Radnik

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.