Gailey preuzeo Billse
Težak posao čeka Gaileya

NFL vijesti

Gailey preuzeo Billse

NFL momčad Buffalo Billsa nije dugo bila bez trenera. Nakon što je otkaz dobio  Dick Jauron GM billsa za novog trenera postavio je Chana Gaileya koji ima 58 godina.

Buffalo Billsi su posljednjih pet godina regularni dio sezone završili s negativnim omjerom, a punih deset godina nisu vidjeli doigravanje. Ovu sezonu su završili s omjerom 6-10.

Gailey iza sebe ima 35-godišnje iskustvo u radu, uglavnom kao pomoćni trener, a glavni trener bio je u Dallas Cowboysima s kojima se dvije godine u nizu plasirao u doigravanje.

Šest godina je trenirao Georgia Tech na sveučilištu s kojim je imao omjer 44-33. U Buffalu ga očekuje težak posao, jer su Billsi od 32 momčadi u ligi bolji samo od njih šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.