Gambit i Dire Wolvesi ispali sa LoL Svjetskog prvenstva
Foto: RiotGames/flickr

Worlds 2017., play in-faza

Gambit i Dire Wolvesi ispali sa LoL Svjetskog prvenstva

S. Bošković

Završen je drugi dan play-in faze Svjetskog prvenstva u League of Legendsu. 

Ponovno su se igrale grupe A i B, a dvije ekipe su ispale iz takmičenja.

Iz grupe A sa Svjetskog prvenstva ispala je ekipa Gambita, koja je prvo u okršaju za prolaz poražena od predstavnika Latinske Amerike Lyon Gaminga, a nakon toga u jednom revijalnom meču i od domaće ekipe Team WE. 

Kao prvi iz grupe A prolazi Team WE s omjerom od 4:0. Lyon Gaming je prošao kao drugi s 2:2 omjerom, dok je Gambit Kinu napustio s četiri poraza i bez pobjeda. 

Iz grupe B dalje je prošao Cloud9 s omjerom od 4:0. Treći predstavnik iz NA LCS-a pokazao je da ne pripada play - in fazi i da im je ovaj dio takmičenja poslužio kao lakši trening. 

Ipak, prava bitka za drugo mjesto u grupi vodila se između predstavnika Australije i Brazila. LG Dire Wolvesi i Team oNe eSport su nakon četiri meča imali omjer od jedne pobjede i tri poraza, te su igrali direktnu majstoricu za drugo mjesto i plasman u play - off play - in faze  Svjetskog Prvenstva u League of Legendsu. U majstorici između ove dvije ekipe dosta bolje su se snašli igrači tima oNe koji su bez problema drugi put u jednom danu bili bolji Dire Wolvesa. 

Sutra se igraju prvi susreti grupa C i D. U grupi C su Fnatic, Kaos Latin Gamers i Young Generation, dok su u grupi D Rampage, Hong Kong Attitude i Fenerbahče. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi