Gatlin je rođen u pogrešno vrijeme: Novo zlato za Bolta
FOTO: EPA

Gatlin je rođen u pogrešno vrijeme: Novo zlato za Bolta

A. Beganović

Jedan od najboljih svjetskih atletičara svih vremena, Usain Bolt, osvojio je drugo zlato na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Pekingu, a 10. zlatnu ukupno na smotrama najboljih svjetskih atletičara.

Dugo se očekivlo finale Svjetskog prvenstva u disciplini 200 metara. Novi duel Usaina Bolta i Justina Getlina garantovao je spektakl, a Bolt je još jednom pokazao da je nepobjediv.

Nakon što je uzeo zlatnu medalju na 100 metara i tako zadao udarac Gatlinovim ambicijama, na 200 metara je stigao do zlata bez većih problema.

Bolt je 200 metara istrčao u vremenu od 19.55 s tim da je u samom finišu usporio. To dovoljno govori o njegovoj dominaciji na današnjoj trci. Bronzanu medalju osvojio je Anaso Jobodwana iz Južne Afrike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.