Gatlin trčao 9.83 u Rietiju

Justin još uvijek dovoljno brz

Gatlin trčao 9.83 u Rietiju

Američki sprinter Justin Gatlin pobijedio je u utrci na 100 metara na atletskom mitingu u talijanskom Rietiju s rezultatom od 9.83 sekundi.

Olimpijski prvak iz 2004. godine potvrdio je sjajnu formu na završetku sezone, a prije dva dana je u Bruxellesu "stotku" istrčao za 9.77 sekundi. U Rietiju je Gatlin bio brži od Jamajčanina Neste Cartera (10.07) i Francuza Christophea Lemaitrea (10.15).

Gatlin je 2006. u Dohi izjednačio tadašnji svjetski rekord (9.77), ali ima i "crnu mrlju" u karijeri - četverogodišnju suspenziju zbog dopinga. Na Svjetskom prvenstvu u atletici u Helsinkiju 2005. godine pobijedio je u obje sprinterske utrke: 100 i 200 metara. Na Olimpijskim igrama u Atini, Justn je osvojio zlato na 100 i broncu na 200 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.