"Gayu nije mjesto u ovom sportu i treba ga suspendovati"

Usain Bolt tvrdi

"Gayu nije mjesto u ovom sportu i treba ga suspendovati"

Šestostruki olimpijski pobjednik Usain Bolt je za inostrane medije izjavio kako bi Tysonu Gayu trebalo zabraniti da se bavi atletikom do kraja života.

Amerikanac je 2013. godine dospio u centar skandala zbog korištenja anaboličkih steroida i dobio je suspenziju od samo godinu dana, što je po mišljenju Bolta sramno blaga kazna.

"Dobio je godinu dana kazne samo zato što je sarađivao sa čelnicima i razgovarao o tome kako se dopingovao i ko mu je pomogao. To šalje pogrešnu poruku: Ako te uhvate, samo kaži sve što znaš i smanjit ćemo ti kaznu. To je najgluplja stvar koju sam ikada čuo. Poruka bi trebala biti: Ako varaš, bit ćeš izbačen iz sporta", rekao je Bolt i dodao:

"Ne radujem se takmičenju protiv Gaya jer on nije neko koga poštujem. Nekada sam ga poštovao i gledao ga kao konkurenta, međutim izdao je i mene i ovaj sport. Treba ga doživotno suspendovati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.