Giantsi kontra brojki do osme titule

Prvi nakon Pittsburga gostima nakon 1979. godine

Giantsi kontra brojki do osme titule

Brojevi nisu išli u prilog Giantsima, posljednja ekipa koja je slavila u sedmoj utakmici World Seriesa kao gost bio je Pittsburgh 1979. godine. Uz to Giantsi nikada nisu osvojili naslov nakon što su dobili sedmu utakmicu finala.

Sve do sedmog dvoboja ovogodišnjeg finala. I pobjede 3:2 za ukupnih 4:3 u osmi naslov u istoriji
San Francisco Giantsa, treći u posljednjih pet godina. Trojka Morse - Sandoval - Pence se pobrinula za poen u četvrtom inningu koji je na kraju bio presudan za trijumf Giantsa. Osvajanjem svojeg osmog naslova, Giantsi su se izjednačili s Boston Red Soxima na četvrtom mjestu uspješnosti. Giantsi su prvih pet naslova osvojili dok su igrali u New Yorku. Najviše titula imaju New York Yankeesi, njih čak 27.

Za najkorisnijeg igrača očekivano je izabran bacač Giantsa Madison Bumgarner koji je briljirao u finalu, ali i kompletnom play offu. U sedmoj utakmici je odigrao pet ininga, a u njima su mu samo dvojica igrača udarila loptu, ali nisu uspjeli osvojiti niti jedan poen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.