Giantsi nakon 56 godina postali prvaci

Završena MLB sezona

Giantsi nakon 56 godina postali prvaci

Punih 56 godina trajala je glad navijača Giantsa za novim naslovom prvaka MLB-a, i sinoć, konačno, mogli su odahnuti i izaći na ulice San Francisca da proslave šesti naslov prvaka u najomiljenijem američkom sportu.

Predvođeni sjajnim mladim bacačem Timom Lincecumom i MVP-em World Seriesa Edgarom Renterijom Giantsi su pobijedili u petoj utakmici velikog finala Texas Rangerse sa 3:1 u Arlingtonu i sa 4-1 u seriji postali novi MLB prvaci.

26-godišnji pitcher Tim Lincecum Rangersima je dozvolio samo tri pogotka i osam izmjena, i uz Edgara Renteriju, koji je u 7. inningu ostvario home-run za tri poena, bio je najzaslužniji za veliku pobjedu momaka iz San Francisca.

Ovo je šesta titula prvaka za Giantse u historiji, a tek prva od kako su 1954. preselili iz New Yorka u San Francisco. U New Yorku su uspjeli uzeti pet naslova. U San Franciscu se slavilo do jutarnjih sati, dok je u Los Angelesu tugovalo, jer najmrži rivali Giantsa, Dodgersi, nikako da osvoje naslov prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.