Golovkin nepobjediv: Murray nokautiran u Monte Carlu!

Kazahstanac odbranio naslove u srednjoj kategoriji

Golovkin nepobjediv: Murray nokautiran u Monte Carlu!

M. Šljivak

Kazahstanski bokser, Gennady Golovkin, odbranio je titule svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji. On je večeras u Monte Carlu prekidom u 11. rundi savladao Britanca Martina Murraya.

Odličan meč su pružili Golovkin i Murray. Borba je bila izuzetno otvorena, a kao što je Golovkin i najavljivao, Murray mu je bio najteži protivnik u dosadašnjoj karijeri.

Dao je Britanac veliki zadatak neporaženom Kazahstancu. Razmjena je bila zaista izuzetna, a čvrsti Murray je izdržao veliki broj žestokih udaraca od strane Golovkina.

Međutim, noge mu nisu izdržale. Prvo je u 10. rundi završio na podu nakon odlične serije udaraca Golovkina, da bi potom u 11. rundi novom serijom Kazahstanac natjerao sudiju na prekid meča.

Tako je sjajni kazahstanski bokser odbranio WBA, WBC i IBO titule u srednjoj kategoriji, a osvojio je WBC Silver titulu koja je pripadala Murrayju.

Golovkin je sada na omjeru od 32:0, dok je Murrayu ovo drugi poraz u karijeri. Ima 25 pobjeda i jedan neriješen meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti