Gonzalez u Atlanti
Tony Gonzalez: Ponajbolji igrač lige

Falconsi sanjaju Super Bowl

Gonzalez u Atlanti

Tony Gonzalez, jedan od najboljih igrača NFL-a prešao je iz Kanzas City Chiefsa u Atlanta Falconse, čime je Atlanta postala jedan od glavnih kandidata za Super Bowl.

Nakon 12 sezona provedenih u Kanzasu, Toni Gonzalez, najbolji TE lige otišao je u tradeu u Atlantu u zamjenu za izbor u prvoj rundi drafta 2010. godine. Tony je u Kanzas stigao 1997. godine kao izbor u prvoj rundi drafta s California Univerziteta i ubrzo postao jedna od najvećih zvijezda lige.

Gonzalez koji ima 33 godine, nastupio je čak deset puta na Pro Bowl utakmici (što je ALL-STAR u košarci), i drži apsolutni rekord po broju nastupa. Prošle sezone u dresu Kanzasa imao je odličnu statistiku, uhvatio je 96 dodavanja, imao 10 touchdowna i osvojio 1058 yardi.

U karijeri, Tony ima impresivnu statistiku, apsolutni je rekorder po broju receptionsa, skupio ih je 916, osvojio je 10.940 yardi, 76 touchdowna, a čak na 26 utakmica  u nizu osvajao je preko 100 yardi.

Dovođenjem Gonzaleza, Atlanta dolazi u krug najozbiljnijih kandidata za titulu. Atlanta ima Matta Ryana, rookiea godine u NFL-u s kojim su prošle sezone bili na odličnih 11-5, a sada kad je tu i Tony, Mat će sigurno još više napredovati i Falconsi će sigurno biti bolji nego prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.