Gospoda u ringu za najboljeg među najboljim

Večeras obračun Golovkina i Alvareza

Gospoda u ringu za najboljeg među najboljim

M. Šljivak

Dok je kompletan svijet pričao o cirkuskom meču Floyda Mayweathera i Conora McGregora u kojem su ovi borci na očigled svih napunili kofere s novcem i otišli kući, istinska borba, jedna od najjačih u posljednjem desetljeću, bila je u drugom planu.

Las Vegas je u noći sa subote na nedjelju domaćin istinskom spektaklu. U ringu će se naći trenutno najbolji udarači u svijetu boksa Gennady Golovkin i Saul "Canelo" Alvarez.

Biće to borba za najboljeg borca srednje kategorije i ulog su Golovkinove titule WBA, WBC, IBF i IBO šampiona.

Dok je cirkus i medijska pažnja bila okrenuta punjenju džepova Mayweatheru i McGregoru, Golovkin i Alvarez su se u miru pripremali za veliki obračun.

Upravo to, veliki obračun, sigurno neće izostati u ovom duelu između ponajboljih boksera svijeta u ovom trenutku.

Ono što treba očekivati je žestoka borba. Oba borca važe za sjajne udarače, štednje neće biti, a nakon meča će samo jedan izaći kao šampion srednje kategorije.

Kazahstanac Golovkin (35) je blagi favorit u ovom duelu. Čovjek je doslovno prebio sve dosadašnje rivale (37-0) i upisao je čak 33 nokauta, dok Meksikanac Alvarez ima jedan poraz i to protiv Floyda Mayweathera koji ga je 2013. godine dobio podijeljenom odlukom sudija. U karijeri je 27-godišnji Canelo odradio čak 51 borbu i ima 49 pobjeda uz poraz i no contest meč.

Golovkin ima blagu prednost u visini od četiri centimetra (179cm - 175cm), ali Meksikanac usprkos tome ima veći reach (178cm - 179cm). Dakle, blaga prednost u visini neće predstavljati ništa u ringu i zaista je teško prognozirati šta će se dešavati u ovom meču.

Jedino što je garantovano je žestoka borba. Očekuje se istinski spektakl u kojem ćemo samo moći da uživamo.

Otkako je dogovoren ovaj veliki duel, oba borca su se ponašali gospodski. Nije bilo lupetanja i vikanja po press konferencijama, prijetnji razbijanjem i očigledno je veliko poštovanje ovih boksera.

Golovkin i Canelo su tokom karijere uglavnom pričali u ringu, odakle su njihovi rivali izlazili prebijani. Nikad nisu padali na provokacije, ponašanje je bilo vrhunsko, baš kao što to rade pred međusobni duel.

Ogromno poštovanje će sigurno biti prenijeto i u ring, ali štednje neće biti, pa ćemo u ranim jutarnjim satima dobiti šampiona koji će biti apsolutni vladar srednje kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi