Gradačac: Edis Imširović sportista godine

Odabrani najbolji u 2009. godini

Gradačac: Edis Imširović sportista godine

E. Škorić

Edis Imširović je na sinoć svečano održanoj ceremoniji proglašen najboljim sportistom Gradačca u 2009. godini.

Za najboljeg sportistku protekle godine u Gradačcu izabran je Edis Imširović, igrač KIK "Zmaj", ujedno najtrofejnijeg kluba sa prostora ove Općine. Imširoviću je nagradu uručio načelnik Gradačca, gdin. Fadil Imširović.

On je trofej "pokupio" ispred iskusnog kapitena Zvijezde Amira Hamzića i  Mustafe Delića, vozača kartinga. U ženskoj konkurenciji pobijedila je odbojkašica "Kule" Ana Vicentić, a Damir Babajić u konkurenciji invalidskog sporta.

Za najbolju sportsku ekipu u kategoriji seniora proglašen je rukometni klub Gradačac, koji je protekle sezone završio trećeplasirani u Premijer ligi i koji je u ovaj grad doveo evropske timove. RK Gradačac je slavio ispred KIK Zmaj i OK Kule.

Najboljim sportskim radnicima proglašeni su Leutar Tadija, Jasmin Kikić i Jakub Džinić, a za najbolje trenere izabrani su Katanović Senad, Arnel Mulić i Mehmed Doborac.

Titulu za najbolje juniore uzeli su Damir Halilković (rukomet), Vedad Omeragić (nogomet) i Meliha Smajlović (odbojka). U konkurenciji pionira izabrani su Valdeta Mahmutović, Ramiz Sedić te Naida Topčagić, a kod kadeta proglašeni su M.Mehmedović Emira, Ermin Huseinbašić i Muamer Šećić.

Svečana ceremonija trajala je skoro dva sata, a oko hiljadu gostiju je zabavljalo i nekoliko domaćih muzičkih izvođača.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.