Gradiški kajakaši osvojili preko 35 medalja

Impresivan učinak

Gradiški kajakaši osvojili preko 35 medalja

D. Vejo

Gradiška ne mora da brine za telente kada je u pitanju kajakaštvo.

Iako je kajak-kanuu klub osnovan prije svega nekoliko godina, ovaj sport polako doživljava ekspanziju u gradu na Savi.

To dokazuju i rezultati njihovih članova.

Naime, na regati održanoj u Brodu, kajakaši iz Gradiške osvojili su više od 35 medalja. Kada je u pitanju ekipno takmičenje, Gradiški kajakaši osvojili su treće mjesto, a bili su odmah iza "Olimpika" iz Slavonskog Broda, te "Haris Suljić" iz Brčkog. Pored toga, čak 13 gradiških kajakaša okitilo se jednom ili više medalja, što pokazuje da grad na Savi ne mora da brine kada je u pitanju budućnost ovog sporta.

Već u nedjelju, kajakaši iz Gradiške biti će domaćini međunarodne regate na kojoj će učestvovati ekipe iz Srbije, Hravtske, Crne Gore i BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi