Grahovac: Da bi vaterpolo imao budućnost, potrebna je vlast

Trener VK Banja Luka i reprezentacije BiH

Grahovac: Da bi vaterpolo imao budućnost, potrebna je vlast

D. Vejo

Vaterpolisti Banja Luke imali su dosta dobar prvi dio sezone iza sebe.

Završili su kao četvrtoplasirani tim na tabeli sa sedam osvojenih bodova. Ipak, porazu u posljednjem kolu, nisu se nadali.

"Ostvarili smo dobar rezultat iako je to moglo mnogo bolje. Zadnji meč protiv Spartaka izgubili smo, jer tokom sedmice nismo bili kompletni kada je u pitanju igrački kadar, na treninzima zbog obaveza nije bilo nekoliko igrača, pa tako nismo mogli raditi mnogo na fazi taktike", izjavio je za SportSport.ba trener VK Banja Luka, Slobodan Grahovac.

Pored toga što vodi šampiona BiH, iskusni stručnjak od ove godine u historijskom debiju vodio je i naš nacionalni tim u ovom sportu.

Kada i da li će biti okupljanja reprezentacije BiH, selektor ne može tvrditi.

"Iza vaterpola u BiH treba da stane politika, jer to je ključ svega. Ekonomija u ovoj zemlji jako je slaba. Treba se više ulagati u ovaj sport, ako želimo da opstane. Mladi trebaju da se bave bilo kojim sportom, kako ne bi skrenuli sa puta. Do ostvarivanja velikih rezultata kao što to rade Srbija, Hrvatska i Crna Gora, treba mnogo ulaganja, truda i rada", dodaje Grahovac.

Naredno okupljanje vaterpolista Banja Luke, planirano je za 2. februar naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi