Grahovac: Nemamo uslova za rad

Predsjednik i trener VK Banja Luka za SportSport.ba

Grahovac: Nemamo uslova za rad

D. Vejo

Nakon osam odigranih kola, mlada ekipa iz grada na Vrbasu, nastavlja takmičenje u Prvoj B vaterpolo ligi Srbije. Iako zadovoljni ostvarenim učinkom u dosadašnjem dijelu prvenstva, banjalučki vaterpolisti ne posustaju, želja im je kako kažu izgraditi što bolji kolektiv i u narednoj sezonu biti još bolji.

„Malu pauzu smo napravili oko praznika i odmah počeli sa radom. Imamo veoma mlad tim, ali moji igrači su optimisti. Ovo nam je prva sezona u B ligi Srbije i zadovoljni smo trenutnom šestom pozicijom na tabeli. Kolektiv je odličan, igrači se poznaju, te tako iz meča u meč polako podižemo formu. Mislim da već od iduće sezone, možemo biti jedan ozbiljan konkurent u borbi za neku od prvih pozicija na tabeli“, rekao je za SportSport.ba trener i predsjednik kluba Slobodan Grahovac.

Uprkos neadekvatnim uslovima, mladi vaterpolo talenti, uspjeli su da budu prvaci BiH i RS.

„Naša ekipa je prvak BiH i RS. Kada su u pitanju uslovi, tu nismo zadovoljni. Igramo na terenu koji nema propisane dimenzije. Da bi mladi uspjeli, vi im morate omogućiti bavljenje sportom. Obraćali smo se Ministarstvu, ali ništa. Oslanjamo se na domaće snage i tako pokušavamo ostvariti što pozitivniji rezultat. Da li će grad stati uz vaterpolo, ostaje da vidimo.“, dodao je Grahovac.

Grahovac je govorio i o budućnosti vaterpola u Bosni i Hercegovini.

„Naša postignuća govore o tome koliko zaista imamo kvalitetan tim. Najbolji smo u državi. Klubovi kod nas nemaju podršku svojih opština, kao ni države i upravo zbog toga, mislim da je upitna budućnost vaterpola kao sporta kod nas“, ističe on.

Banjalučani će u subotu ugostiti ekipu Novog Beograda, čiji je predsjednik Aleksandar Šapić, a trener Goran Rađenović bivši trener mlađih kategorija Pro Reka, koji je sa ekipom Jugoslavije bio Olimpijski prvak u Seulu 1988. godine, te 1991. godine evropski prvak u Atini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi