Grahovac: Prvi koraci su uvijek teški

Budući trener vaterpolo reprezentacije BiH za SportSport.ba

Grahovac: Prvi koraci su uvijek teški

D. Vejo

Bosna i Hercegovina ovih dana proživljava historijske trenutke kada je u pitanju sport, tačnije osnivanje vaterpolo reprezentacije.

Nakon Srbije, Hrvatske i Crne Gore zemalja iz bivše Jugoslavije koje su trenutno apsolutni vladari u bazenima širom svijeta, i BiH će konačno dobiti priliku da se takmiči i uči od Delfina, Barakuda ali i Ajkula.

Za prvog trenera nacionalnog tima, biti će postavljen trenutni predsjednik i strateg VK Banja Luka, Slobodan Grahovac koji bilježi sjajne rezultate s timom iz grada na Vrbasu. Naime, VK Banja Luka je trenutni prvak BiH.

Prve utiske nakon informacije da će BiH dobiti vaterpolo selekciju, kazao je upravo iskusni strateg.

"Prvi koraci su uvijek najteži. Imamo od koga da učimo. U regionu su zemlje koji su u samom vrhu svjetskog vaterpola. Nadam se da će država stati iza nas, jer ovdje je potrebno mnogo ulaganja kako bi ovaj sport zapravo i oživio. Država mora da napravi sistem koji će biti efikasan, i koji će stvoriti jedan respektabilan tim. Mladi ne treba da odlaze iz bazena i napuštaju ovaj sport sa 16 ili 17 godina jer ne vide perspektivu, istu im mi moramo stvoriti", rekao je za SportSport.ba Slobodan Grahovac.

Igrački kadar biti će sastavljen iz klubova u okruženju.

"Okosnicu tima činit će osam igrača VK Banja Luka, zatim tu će biti i četiri igrača Bosne kao i iz Sarajeva dva", zaključuje trener.

Priliku da se okuša kao reprezentacija, BiH će imati od 23. do 25. ovog mjeseca kada će snage odmjeriti u okviru Champion Cahallenge Kupa u Sarajevu s ekipa kao što su Crvena zvezda, Jadran i Primorac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi