Grahovac: Više novca se ulaže za žurke, nego u sport

Trener VK Banja Luka o gorućem problemu

Grahovac: Više novca se ulaže za žurke, nego u sport

D. Vejo

Prijedlog VK Banja Luka da se i ove godine takmiči u Prvoj B ligi Srbije ponovo je usvojen, tako da će grad na Vrbasu imati svog predstavnika u srbijanskom takmičenju.

Međutim, mnogo finansijskih sredstava potrebno je kako bi se liga "izgurala" do kraja, te ostvarivali pozitivni rezultati. To najbolje zna predsjednik i trener VK Banja Luka.

"Prošla sezona bila je ujedno i debitantska za nas u Prvoj B ligi Srbije. Iako mlad tim, ostvarili smo dobar učinak. Ove godine to moramo poboljšati, ali nas finansiranje koči. Mi nosimo titulu šampiona države, te bi kao takvi trebali da uđemo u prvu kategoriju finansiranja u Gradskoj upravi. Sponzore gotovo pa je nemoguće naći, a pojedine pivare više sredstava daju za žurke, nego u sport", izjavio je Slobodan Grahovac.

Podsjetimo, učinak VK Banja Luka u prošloj sezoni bio je četiri pobjede, jedan remi i 11 poraza u Prvoj B ligi Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi