Green Bay, Detroit i Buffalo bez poraza
Navijači Oakland Raidersa u elementu

Nakon tri kola

Green Bay, Detroit i Buffalo bez poraza

M. Maksimović

Nakon tri odigrana kola u NFL-u, imamo tri ekipe koje su na omjeru 3-0. To su u NFC konferenciji Detroit i Green Bay, dok je u AFC pomalo iznenađujuće to Buffalo.

Upravo je Buffalo napravio iznenađenje u trećem kolu pobjedivši na svom terenu New England Patriotse 34:31. Buffalo je vodio 31:24 ali su se Patriotsi izvukli, Tom Brady je pronašao raspoloženog hvatača Wesa Welkera za izjednačenja.

Pobjedu Billsima je osigurao kicker Rian Lindell nakon field goala u zadnjoj sekundi sa 28 yardi.
Produžetak se igrao u Mineapolisu, nakon što je Minesota ispustila velikih 20:0. Detroit je odgovorio sa 23:0, pa su se Vikingsi izvukli field goalom Longwella. U produžetku je odluka pala 11 sekundi prije kraja. Nakon time outa Jason Hanson je sa 32 yarde relizovao field goal.

Aktuelni prvaci nisu dozvolili iznenađenje na Soldier Fieldu. Aaron Rodgers je pronašao Jermichaela Finleya i Packersi su 12:49 prije kraja utakmice poveli 27:10. Bearsi nisu odustajali, ali osim TD Kellena Davisa za 17:27, nisu uspjeli više ništa napraviti.

Philadelphia je poražena na svom Lincoln Financial Fieldu, NY Giantsi su bili bolji 29:16.
Michael Vick je opet stradao, ovaj put teže, slomio je ruku pa je morao napustiti teren, a Giantsi su iskoristili svoju priliku. U četvrtoj četvrtini su sa dva TD-a Victora Cruza i Ahmada Bradshawa osigurali pobjedu. Eli Manning je imao četiri TD dodavanja, osvojio 254 yarde.

Rezultati 3.kolo:
Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 13:10
Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons 16:13
Indianapolis Colts - Pittsburgh Steelers 20:23
Buffalo Bills - New England Patriots 34:31
Carolina Panthers - Jacksonville Jaguars 16:10
Cincinnati Bengals - San Francisco 49ers 8:13
Cleveland Browns - Miami Dolphins 17:16
Minnesota Vikings - Detroit Lions 23:26 P
St. Louis Rams - Baltimore Ravens 7:37
Chicago Bears - Green Bay Packers 17:27
New Orleans Saints - Houston Texans 40:33
Philadelphia Eagles - NY Giants 16:29
Tennessee Titans - Denver Broncos 17:14
Oakland Raiders - NY Jets 34:24
San Diego Chargers - Kansas City Chiefs 20:17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.