Greg  Van  Avermaet donio Belgiji zlato u biciklizmu
Foto: EPA

Rio 2016

Greg Van Avermaet donio Belgiji zlato u biciklizmu

S. Bošković

Greg Van Avermaet osvojio je zlato u cestovnoj biciklističkoj utrci na Olimpijskim igrama u Riu s vremenom od šest sati, deset minuta i pet sekundi.

Olimpijska etapa bila je duga 237 kilometra, a takmičila su se 144 biciklista. 

U dramatičnoj utrci najbolje se snašao Belgijanac koji je stigao vodećeg Rafala Majku kilometar prije kraja, te je uspio na cilj stići prije Danca Jakoba Fuglsanga, kojem je pripala srebrena medalja i Poljaka Rafala Majke, koji se unatoč tome što je bio prvi gotovo sve do samog cilja morao zadovoljiti broncom.

Jedan od glavnih favorita za osvajanje zlata Vincenzo Nibali pao je na spustu skupa sa Sergiom Henaom 11 kilometara prije kraja, te je morao napustiti utrku.

Vrijedi napomenuti da je hrvatski vozač Kristijan Durašek završio na odličnom osamnaestom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije