Greinke najbolji mladi igrač
Solidna sezona u dresu Royalsa za mladog Greinkea

MLB vijesti

Greinke najbolji mladi igrač

Novinari američkih medija koji prate bejzbol izabrali su najbolje igrače na pozicijama u AL-u i NL-u, kao i najbolje mlade igrače AL-a, dok će u ostalim konkurencijama laureati biti proglašeni u četvrtak.

Za najboljeg mladog igrača Američke lige proglašen je Zack Greinke igrač Kansas City Royalsa koji je osvojio 134 poena, a iza njega su ostali Felix Hernandez iz Seattle Marinesa sa 80 bodova. Na trećem mjestu je Justin Verlander iz Detroit Tigersa sa 14 bodova, dok su četvrti i peti CC Sabathia i Roy Halladay sa 13 odnosno 11 bodova.

U konkurenciji najboljih igrača Američke lige po pojedinačnim pozicijama izabrani su hvatač Joe Mauer (Minnesota), prva, druga i treća baza su Mark Teixeira (NY Yankees), Placido Polanco(Detroit) i Evan Longoria (Tampa Ba), shortstop je Derek Jeter (NY Yankees), vanjski igrači su Torii Hunter (LA Angles), Adam Jones (Baltimore) i Ichiro Suzuki (Seattle), dok je najbolji pitcher Mark Buehrle (Chicago White Sox).

Najbolji u Nacionalnoj ligi su  hvatač Yadier Molina (St.Louis Cardinals), na bazama su najbolji Adrian Gonzalez (San Diego), Orlando Hudson (LA Dodgers) i Ryan Zimmerman (Washington), shortstop je Jimmy Rollins (Philadelphia), vanjski igrači su Michael Bourn (Houston), Matt Kemp (LA Dodgers) i Shane Victorino (Philadelphia), dok je najbolji bacač Adam Wainwright (St.Louis Cardinals).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.