Greipel slavio na najdužoj etapi

Vuelta Espana

Greipel slavio na najdužoj etapi

Teme:

Columbia je napravila odličan posao na četvrtoj, najdužoj etapi Vuelte od Venla do Liegea dugoj 224 kilometra. Među 5 najbolje plasiranih biciklista čak trojica dolaze iz Columbie. 

Pobjedu je odnio Andre Greipel iz Njemačke (Columbia), na drugom mjesu se našao Belgijanac Wouter Weylandts (Quick Step), dok su iza njega ostali Greipelovi klupski drugovi Bert Grabsch i Marcel Seiburg. Samuel Sanchez je završio na 25. mjestu, što mu je ujedno najbolji plasman na ovogodišnjoj Vuelti.

Utrku je obilježio i pad ukupnog lidera Fabiana Cancellare, koji je nakon toga završio na tek 146.mjestu. Inače zbog teških vremenskih uslova, kiše koja je padala tokom cijele etape, zabilježeno je nekoliko padova koji su u konačnici utjecali na konačni plasman.

Nakon četiri etape u vodstvu se nalazi Fabian Cancellara, na drugom mjestu je Greg Henderson sa 6 sekundi zaostatka, a na trećem Gerald Ciolek sa 8. Tom Boonen ima 9 sekundi zaostatka, a peti Bert Grabsch 11.

Sutra je na Vuelti dan pauze, a peta etapa se vozi u četvrtak od Tarragone do Vinarosa u dužini od 174 kilometra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.