Greipelu etapa, Cancellara preuzeo žutu majicu

Još jedna etapa Toura u Holandiji

Greipelu etapa, Cancellara preuzeo žutu majicu

Druga etapa ovogodišnjeg Toura vozila se od Utrechta pa sve do obale Sjevernog mora u provinciji Zeland u dužini od 166 kilometara. Zanimljivo, sama etapa se završava na jednom manjem ostrvu koji je pretvoren u aqua park i tim dijelom ustvari prolazi put.

Važno je reći kako su organizatori imali dosta problema prilikom kreiranje same etape s obzirom na jako uske dijelove ceste. Do 39 kilometra nismo vidjeli previše uzbuđenja, a onda smo dobili tri veće grupe. Tri grupe koje su se zadržale do samog kraja utrke.

U finišu, na posljednjem kilometru imali smo deset vozača koji su istakli kandidaturu za etapnu pobjedu, međutim u posljednjim metrima o pobjedniku je odlučivala četvorka Cavendish, Cancellara i André Greipel koji prvi prolazi ciljem.

Vrijeme pobjednika je glasilo 3:29:03. U istom vremenu smo imali deset biciklista. Nakon današnje etape, žutu majicu je obukao Fabian Cancellara ispred Tonija Martine koji je na tri sekunde zaostatka za vodećim.

Rezultati 2.etape:
1.André Greipel (Ger, Lotto Soudal) 3:29:03     
2.Peter Sagan (Svk, Tinkoff-Saxo)          
3.Fabian Cancellara (Swi, Trek Factory Racing)          
4.Mark Cavendish (GBR, Etixx - Quick-Step)          
5.Daniel Oss (Ita, BMC Racing Team)          
6.Greg Van Avermaet (Bel, BMC Racing Team)          
7.Christopher Froome (GBR, Team Sky          
8.Tom Dumoulin (Hol,Team Giant-Alpecin)          
9.Tony Martin (Nje, Etixx - Quick-Step)          
10.Warren Barguil (Fra, Team Giant-Alpecin)... svi u vremenu pobjednika

Ukupni poredak:
1.Fabian Cancellara (Swi) Trek Factory Racing 3:44:01     
2.Tony Martin (Ger, Etixx - Quick-Step)    + 0:03     
3.Tom Dumoulin (Ned, Team Giant-Alpecin) + 0:06     
4.Peter Sagan (Svk, Tinkoff-Saxo) + 0:33     
5.Geraint Thomas (GBR, Team Sky) + 0:35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.