H2K prošao prvu prepreku za odlazak na Svjetsko prvenstvo
Foto: riotgames/flickr

Evropske LoL kvalifikacije za odlazak na SP

H2K prošao prvu prepreku za odlazak na Svjetsko prvenstvo

S. Bošković

Evropske League of Legends kvalifikacije za odlazak na Svjetsko LoL Prvenstvo počele su danas susretom između Splycea i H2K Gaminga. 

U best of 5 meču bolje se snašla ekipa H2K-a i slavila s uvjerljivih 3:0. 

Prvu partiju bolje je otvorio Spylce, ponajviše zbog iznenadnog picka Vel'koza na mid laneu od strane Chresa "Sencuxa" Laursena. On je igrao sjajno, no ostatak ekipe nije bio na razini, te je H2K preokrenuo partiju. 

Sjajnu su odigrali Fabian "Febiven" Diepstraten na midu koji je dominirao s Cassiopeiom (5/1/9) i Marcin "Jankos" Jankowski u jungli s odličnom partijom na Sejuain (6/0/10).

U drugoj partiji H2K je došao do pobjede zahvaljujući sjajnoj partiji Andrea "Odoamne" Pascua na topu koji je s Renektonom meč završio s scorom od 7/3/11. "Febiven" je sjajno igrao ponovno na Cassiopei i nakon 35 minuta igre H2K je došao na pobjedu od naredne runde kvalifikacija. 

U trećoj partiji Splyce je pokušao da iznenadi s Kennenom na topu, no heroj kojeg je igrao Martin "Wunder" Hansen nije se dobro pokazao s obzirom na to da s njim Splyce imao samo jednog tanka. 

Tu činjenicu iskoristili su igrači H2K-a koji su partiju odveli u 40 minuti i jednostavno nisu mogli umrijeti zbog Gnar/Gragas frontlinea. Iza su bili "Febiven" na Syndri (10/4/5) i Jung-hyun "Nuclear" Shin na Tristani (5/5/12). 

H2K Gaming igra već sutra u drugoj rundi kvalifikacija protiv ekipe Unicorns of Love, a pobjednik tog duela će se za odlazak na Svjetsko prvenstvo boriti protiv ekipe Fnatica u nedjelju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi