Hajder popravio državni rekord za pet sekundi

Sjajno vrijeme najboljeg bh. plivača

Hajder popravio državni rekord za pet sekundi

Najbolji bosanskohercegovački plivač Ensar Hajder danas je u trci 400 m mješovito otplivao novi državni rekord i popravio svoj dosadašnji za cijelih pet sekundi.

Novo vrijeme kojim je zauzeo vrlo solidnu 23. poziciju u Evropi iznosi 4:28.77, dok je sa vremenom 2:03.68 na 200m mješovito bio 25. 

U utrci 400 m kraul završio je 41., a utrku je isplivao 3:57.60. 

Sveukupno u Berlinu Hajder je otplivao četiri svoja najbolja vremena (tri gore navedena i 50 m prsno) i oborio tri državna rekorda.

"Obzirom da sam ovu godinu jako malo trenirao zbog obaveza na fakultetu sam jako zadovoljan sa rezultatima. Naravno, činjenica da mi je ukradeno pola stvari iz hotelske sobe nije baš pomogla rezultatima, ali dobro je, takmičenje se dobro završilo, a napredak je iz sezone u sezonu sve veći", rekao je Hajder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.