Hambone i Club 072 u polufinalu Bowling lige BiH

Hambone i Club 072 u polufinalu Bowling lige BiH

A. Beganović
Teme:

Nakon uzbuđenja u ligaškom dijelu takmičenja na red je došao i play off Bowling Lige BiH. Šest najboljih momčadi će do kraja maja odlučiti prvaka BiH za sezonu 2014/2015. 

U sedmici iza nas odigrani su susreti četvrtine finala, a sastali su se: Minex-Zenica – Club 072 i Hambone – Pin Pals. Igrala su se po dva susreta, a prolaz u polufinale su osigurale ekipe sa većim brojem set poena.

Srijeda i petak su bili rezervisani za susrete Hambonea i Pin Palsa. Iznenađenja nije bilo, a u oba meča igrači Hambonea su pokazali zašto su aktuelni prvaci BiH, te su seriju završili sa dvije visoke pobjede 9:1 i 8:2. Teško je u ekipi Hambonea izdvojiti bilo koga od igrača, budući da su svi bili skoro pa perfektni, ali je Nermin Begović svojom igrom u prvom susretu pokazao zašto je godinama jedan od najboljih BiH bowlera.

Popularni Bega je u četiri svoja bacanja oborio ukupno 866 čunjeva što je jedan od najboljih rezultata u istoriji BiH Bowling Lige, a i rezultat koji se ne viđa često ni u mnogo jačim takmičenjima. Hambone nastavlja svoju bitku za odbranu titule, slijedi polufinalna serija u kojoj ih čekaju stari rivali igrači Zenikoma. Ovi susreti se igraju 6. i 8. maja u 19:00 sati. Pin Palsi su na kraju završili na poziciji broj 6. Najprijatnije su iznenađenje ove sezone, mlada ekipa koja je sigurno budućnost bowlinga u BiH, a priliku da se osvete Hamboneu će imati u četvrtini finala Kupa BiH. Taj meč je na programu 12. maja u 17:30.

Minex – Zenica i Club 072 su odigrali dva nevjerovatna susreta u kojima su prisutni gledatelji mogli vidjeti svu atraktivnost bowlinga, mnoštvo prelijepih poteza, preokreta i rezultatsku neizvjesnost do posljednjeg bacanja drugog susreta.

U prvom susretu Minex-Zenica je krenuo furiozno, na poluvremenu su imali prednost 3:1 i 68 čunjeva viška. Sve je izgledalo kao da će doći do lagane pobjede i visoke prednosti pred drugi susret. Međutim, igrači Club 072 konsoliduju svoje redove, osvajaju treći set i u neizvjesnoj završnici u potpunosti okreću susret u svoju korist. Na kraju zahvaljujući prednosti od 35 čunjeva Club 072 pobjeđuje sa 6:4.

Drugi susret je bio poput prvog, samo u obrnutim ulogama. Ovaj put Club 072 kreće furiozno u meč, nakon prva dva seta imaju prednost 3:1 i višak od 53 čunja. Činilo se da je to nedostižna prednost, a onda igrači Minex-Zenica čine posljednji napor i pobjedom u trećem setu vraćaju neizvjesnost. Nakon 3. seta rezultat je glasio 3:3, a prednost 30 čunjeva sada ima Minex-Zenica.

Sama završnica susreta je donijela nevjerovatnu neizvjesnost, a pobjednik se nije znao do posljednjeg bacanja. Na kraju 6:4 za Minex-Zenica i 21 čunj viška za Minex-Zenica, ali to niije bilo nedovoljno, tako da je Club 072 prošao u polufinale zahvaljujući razlici 14 čunjeva u dva susreta. Minex-Zenica se na kraju morao zadovoljiti pozicijom broj 5, dok Club 072 čeka polufinalna serija sa ekipom Strike koja je u ligaškom dijelu takmičenja pokazala najviše. Ova dva susreta polufinala se igraju 5. i 7.maja u 19:00 sati. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.