Hamza Alić i Kemal Mešić ostali bez finala

Naši atletičari na u kvalifikacijama na EP u Pragu

Hamza Alić i Kemal Mešić ostali bez finala

D. Kurbegović

Na Evropskom dvoranskom atletskom prvenstvu koje se održava u Pragu upravo su okončane kvalifikacije u bacanju kugle. U konkurenciji 33 bacača kugle nastupila su i naši Hamza Alić i Kemal Mešić.

Nažalost, nijedan nije uspio plasirati se u finale koje će biti održano sutra. Mešić je s dužinom 19,04 m bio tek 20, dok je Alić takmičenje okončao bez plasmana jer su mu sva tri hica bila neispravna jer je prestupio nezadovoljan dužinom bacanja kugle.

Sutra će u 13 sati svoju prvu kvalifikacionu utrku na 800 m trčati i posljednji naš takmičar na ovom prvenstvu.  Amel Tuka trčat će na 800 metara i pokušat će izboriti se za polufinale koje je na programu u subotu. Podsjetimo da je Tuka nedavno na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu osvojio prvo mjesto, tako da se nadamo da će nas još jednom obradovati sa dobrim rezultatom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.