Hamza Alić prvak Balkana
Po treći puta najbolji u Atini

Naš bacač kugle u Atini odbranio titulu

Hamza Alić prvak Balkana

Hamza Alić, naš najbolji bacač kugle po treći put uzastopno postao je prvak Balkana, odbranivši danas titulu na dvoranskom prvenstvu Balkana održanom u Atini.

Član Atletskog kluba Zenica trijumfovao je sa hicem od 19.73 metara, što mu je bilo dovoljno da konkurente ostavi iza sebe. Podsjetimo, Alić je prošle godine u Atini postavio lični rekord – 20.23, a ovaj put, iako nije prebacio granicu od 20 metara, uspio je osigurati najviše postolje.

Prije ova tri najviša postolja, Alić je 2006. godine na istom takmičenju u Atini osvojio bronzanu medalju, tako da se slobodno može reći da mu grčka prijestolnica itekako odgovara.

Alić je proteklih godina jedan od naših najboljih atletičara, a niz uspjeha na međunarodnoj sceni započeo je u 2005. godini osvajanjem trećeg mjesta i bronzane medalje na Mediteranskim igrama održanim u Almeriji (Španija), što je s obzirom na značaj takmičenja i konkurenciju najveći domet u Alićevoj dosadašnjoj karijeri.

Osim Alića medaljama u Atini okitili su se još dvojica naših reprezentativaca. Bronzana odličja osvojili su Adnan Malkić u disciplini 60 metara prepone (8,01 sekundi) i Darko Rosić na 800 metara (1:53,91). U utrci na 60 metara, Gorana Cvijetić bila je šesta sa novim državnim rekordm 7,94 sek, dok je na dionici 60 metara – prepone osvojila je peto mjesto (8,75).


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti