FA neće kazniti Lukakua zbog udaranja Bonga?

Najnovije vijesti iz Engleske

FA neće kazniti Lukakua zbog udaranja Bonga?

Belgijski napadač Romelu Lukaku dospio je u centar pažnje nakon subotnje utakmice protiv Brightona i to zbog nesportskog poteza.

Malo prije jedinog gola Uniteda na utakmici u 66. minuti, moglo se primijetiti da je Lukaku čak dva puta nogom udario defanzivca Brightona Gaetana Bonga.

Iako je bilo očigledno da je Belgijanac zaslužio crveni karton, sudije to nisu primijetile pa je na utakmici prošao nekažnjeno, a čini se da će tako biti i nakon pregledavanja snimka.

FA je u prošlosti često znao kažnjavati fudbalere zbog nesportskih poteza nakon naknadnog pregledavanja snimka, ali najnovije vijesti iz Engleske kažu da će se Romelu Lukaku provući bez kazne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako se jutros pojavila informacija da će Lukaku dobiti tri meča suspenzije, čini se da od toga neće biti ništa i da će najbolji strijelac Uniteda u ovoj sezoni biti u konkurenciji za meč sa Watfordom.

U slučaju da ipak bude kažnjen, za šta su trenutno šanse male, Lukaku će propustiti Unitedove utakmice protiv Watforda, Arsenala i Manchester Cityja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije