Hasiću prva profi pobjeda, Numanović osvajač revije

Bokserski spektakl u Banovićima

Hasiću prva profi pobjeda, Numanović osvajač revije

O. Lekić
Teme:

U organizaciji KBS Banovići, pred oko 4500 ljubitelja boksa u Sportskoj dvorani, održan dvanaesti po redu "Banovićki pobjednik" na kojem su nastupili bokseri iz Njemačke, Turske, Slovenije, Makedonije i naravno bokseri iz Bosne i Hercegovine.

Svi posjetioci ove manifestacije su mogli uživati u veoma zanimljivim amaterskim mečevima i profi meču Jasmina Hasića i Hasana Kurnaza.  U prvom dijelu manifestacije za "zagrijavanje" pred glavne borbe koje su najavljene za kasnije, bili su zaduženi mladi bokseri koji su u  tri uvodne borbe pokazali čari boksa. U kategoriji do 52 kg, sastali su se Malinović Bogdan iz BK Radnik i bokser iz Makedonije Bislim Idrizi koji je i pobijedio u ovom meču.

U kategoriji do 63 kg, sastali su se Svrakić Nadir iz BK Živinice i makedonski bokser Sakipovski Đema, koji je kao i njegov sunarodnjak Idrizi pobijedio, dok su se u zadnjoj uvodnoj borbi sastali domaći bokser iz Banovića Smajlović Elvis i Handanović Adnan iz bokserskog kluba Čelik iz Zenice, a pobjedu je slavio Smajlović.

Nakon uvodnih borbi publika je mogla uživati i u glavnim borbama večeri. U kategoriji do 63 kg, Fazlić Maid iz tuzlanske Slobode pobijedio jke njemačkog boksera Polozi Nikolayja. U kategoriji do 75 kg borili su se Schamil Suleymanov i Aljaz Venko, ova dva boksera su kasnije proglašena za najbolji par turnira, a pobjedu je odnio Aljaz Venko, bokser iz Slovenije. Također u kategoriji do 75 kg, u veoma zanimljivom meču koji je publiku podigao na noge, sastali su se Belmin Avdić iz KBS Banovići i Metin Kojnak iz Njemačke koji je upisao pobjedu.

U kategoriji 91+ kg, Simeunović Dašo iz BK Radnik savladao je Mikulić Silvija. dok je u kategoriji do 69 kg, Džananović Ahmed iz BK Čelik savladao je slovenačkog boksera Sejdinović Edyja. 

U zadnje dvije borbe ovoga turnira, prije profi meča Hasića i Kurnzaza, sastali su se Numanović Enid i Fatih Unal koji dolazi iz Turske, pobjedu u ovom meču ostvario Numanović koji je kasnije proglašen za osvajača revije, a u zadnjem meču u kategoriji 75 kg sastali su se Ermin Avdić je bio bolji od Panev Dejana.

Na glavni spektakl večeri se čekalo do 22:00 sata kada su se u ringu sastali Jasmin Hasić, kojem je ovo bio prvi profi meč u karijeri, i Hasan Kurnaz iz Njemačke. Ovaj meč je podigao atmosferu u dvorani na visok nivo kako zbog domaćeg boksera Hasića, tako i zbog vrhunskog boksa koji su pružili oba boksera. Jednoglasnom odlukom sudija, pobijedio je Jasmin Hasić.

KBS Banovići je obezbjedio priznanja i nagrade za najbolje učesnike turnira, a to su:

- NAJBORBENIJI TEHNIČAR REVIJE: Schamil Suleymanov (Njemačka)

- NAJBORBENIJI PAR: Semir Juković (Zlatni Ljiljani Sarajevo) - Adnan Deronja (Čelik Zenica)

- NAJBOLJI STRANI BOKSER: Aljaz Venko (Slovenija)

- NAJBOLJI DOMAĆI BOKSER: Avdić Ermin (Banovići)

- OSVAJAČ REVIJE "BANOVIĆKI POBJEDNIK": Numanović Enid (Banovići)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.