Hayemaker se vraća: Imam nedovršena posla s Kličkom

Povratak Britanca u ring

Hayemaker se vraća: Imam nedovršena posla s Kličkom

M. Šljivak

Britanski bokser David Haye (35) vratiće se u ring početkom 2016. godine.

Nakon tri i po godine i posljednjeg meča protiv Derecka Chisore, Hayemaker je objavio kako se vraća boksu, a prvi rival mu je Australac Mark de Mori.

Za Sky Sports je izjavio kako ima nedovršena posla, aludirajući na poraz od Vladimira Klička 2011. godine.

"Imam nedovršena posla. Uvijek sam želio da ujedinim titule, imao sam šansu protiv Vladimira Klička i smatram da nisam pokazao sav svoj potencijal te večeri. Loše sam boksovao i izgubio sam na poene", rekao je Haye, te je dodao:

"Tri i po godine van ringa je jako dug period. Imao sam teške povrede i operacije, ali sada sam spreman. Osjećam se bolje nego ikad i spreman sam za veliki povratak", ističe Haye.

Njegov rival Mark de Mori je čovjek koji je posljednji put poražen 2004. godine. Od tada je nizao pobjede, a borio se i protiv bh. borca Adnana Buharlije, kojeg je dva puta pobijedio.

Od 33 meča, jednom je izgubio, dva puta je boksovao neriješeno, a interesantno je da živi i trenira u Splitu.

S druge strane Haye je bio trostruki prvak svijeta u cruiser kategoriji, da bi 2009. godine prešao u tešku kategoriju. Nokautirao je tada Nikolaja Valueva, te je osvojio naslov WBA prvaka u teškoj kategoriji.

Dobio je priliku 2011. godine da se bori protiv Vladimira Klička, ali je poražen na bodove, te je izgubio naslov.

Godinu dana kasnije vratio se u ring, te je pobijedio Derecka "Del Boya" Chisoru u borbi za WBO pojas, ali je nakon toga zbog povreda bio prinuđen prekinuti karijeru.

Sada se vraća, te je teška kategorija dobila još jednog pretendenta na titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.