Hearn najavio novu borbu Anthonyja Joshue
Foto: EPA

Žele novi meč s Kličkom

Hearn najavio novu borbu Anthonyja Joshue

M. Šljivak

Bokserski promotor Eddie Hearn, čovjek koji se brine o karijeri Anthonyja Joshue, najavio je novu borbu za šampiona svijeta.

Iako se se Joshuom povezuju razni borci, među kojima su WBC šampion Deontay Wilder, WBO prvak JosepH Parker, ali i Kubrat Pulev i Tyson Fury, Joshua će vjerovatno ponovo u ring s Vladimirom Kličkom.

Ukrajinac nakon poraza u Londonu ima pravo da traži revanš, a Hearn želi da naredna borba njegovog borca bude ponovo protiv Klička.

"Prethodna borba je bila jedna od najboljih koje sam vidio. To je najveći mogući izazov za Josha, veći od Furyja, ali i ostalih. Želimo tu borbu", rekao je Hearn.

Ipak, sve je na Kličku. Dr. Steelhammer još uvijek nije odlučio da li će u penziju, a pravo da izazove Joshuu ima i bugarski bokser Kubrat Pulev i ako ne dođe do ovog meča, Joshua će izgubiti IBF pojas.

Uskoro će se znati i konačan dogovor oko eventualnih mečeva i za sada se čeka Kličko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi