Hellebaut: Majčinstvo važnije od karijere
Hellebaut želi ostati trudna

Povlači se zlatna visačica

Hellebaut: Majčinstvo važnije od karijere

Zlatna olimpijska medalja u skoku u vis gotovo senzacionalno je pripalo  Belgijanki Tii Hellebaut koja je prvi put, i jedini u 2008. godini, savladala Blanku Vlašić. Samo četiri mjeseca nakon toga, Belgijanka se povukla. Razlog je trudnoća.

“Majčinstvo je važnije od karijere. Nakon zlata sa Oilimpijskih Igara sada je na redu dijete koje moj drugi san”, kazala je Hellebaut.

Kada je skočila 205 centimetara i osvojila zlato bio je to vrhunac sportske karijere tokom koje je bila i evropska prvakinja (2003. godine), te evropska dvoranska prvakinja (2007. godine).
Budući suprug Hellebaut trebao bi biti dosadašnji trener Wimom Vandevenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.