Historijska pobjeda Dodgersa
Velika radost Dodgersa

Baseball

Historijska pobjeda Dodgersa

Noć u MLB-u su obilježila čak tri odgođena susreta zbog jake kiše, te deseta domaća pobjeda LA Dodgersa. Toronto ponovo uhvatio odličnu formu, kao i San Francisco.

LA Dodgers su desetom pobjedom na svom terenu oborili rekord iz 1890. godine kada su imali devet domaćih pobjeda u nizu. Sinoć su ponovo potukli San Diego Padrese, s tim da ovaj put nije bilo minimalno, nego sigurnih 7:3. Orlando Hudson je bio sjajan kod domaćih sa tri home runa.

Toronto Blue Jays se vraćaju u formu s početka sezone. Minimalnom pobjedom nad Baltimore Oriolesima od 4:3, Kanađani nagovještavaju bolji nastavak sezone. Kao i obično najbolji igrač Toronta i ovaj put bio je Alex Rios koji je imao home run. 

Kanzas je napokon pobijedio nekoga u gostima. Minesota Twins nisu imali rješenje za gostujuće igrače i na kraju je bilo 7:5 za Kanzas. Jose Guillen je imao tri run šuta. 

Chicago Cubs su treću noć zaredom bili bolji od Florida Marlinsa. Predvođeni odličnim Derekom Leeom koji je ostvario grand slam Cubs su sa 6:4 bili bolji od gostiju s Floride, koji polako posustaju u posljednje vrijeme, za razliku od igara s početka sezone. 

San Francisco Giants su minimalnom 1:0 pobjedom bili bolji od Colorado Rockiesa. Pobjedu Giantsima je donio Rich Aurillia runom u 10 inningu. 

Rezultati

Detroit-Cleveland 3:1, Toronto-Baltimore 4:3, Atlanta-Houston 5:7, Tampa Bay-Boston 5:3, Milwaukee-Arizona 4:3,Minesota-Kanzas 5:7, Chicago Cubs-Florida 6:4, San Francisco-Colorado 1:0, Seattle-Oakland 8:7, Texas-Chicago WS 5:1, Pitsburgh-Cincinati 0:5, LA Dodgers-San Diego 7:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti