Hoće li Mayweather imati petlju i prihvatiti veliki izazov?
Foto: EPA

Golovkin nudi borbu Floydu

Hoće li Mayweather imati petlju i prihvatiti veliki izazov?

M. Šljivak

Floyd Mayweather definitivno je jedno od najvećih bokserskih imena u historiji.

Pobjedom nad Conorom McGregorom u augustu došao je do omjera od 50-0 u karijeri i najavio je novi odlazak u penziju, ali popularni Money će navodno ponovo u ring zbog financijskih problema u kojima se našao.

Spominje se mogućnost još jednog okršaja sa McGregorom, ali sigurno da ova borba ne bi izazvala veliko interesovanje kao prvi meč koji je na kraju ispao smiješan i u kojem je Mayweather lagano pobijedio.

Međutim, Amerikanac je sada dobio ponudu od čovjeka kojeg je godinama izbjegavao. Radi se o Kazahstancu Gennadyju Golovkinu, neporaženom šampionu srednje kategorije.

GGG je uputio otvorenu ponudu Floydu i spreman mu je ponuditi "pravu borbu".

Također, Golovkin je spreman da se spusti na 70 kilograma kako bi se borio sa Mayweatherom, ali teško da će američki bokser imati petlju da prihvati ponudu ovog žestokog udarača i jednog od najboljih boksera svijeta.

On je i ranije izbjegavao sva povezivanja sa Golovkinom. Zbog izbora protivnika je često bio izložen kritikama i mnogo je izvjesnije da ćemo vidjeti novu borbu za potrebni novac protiv Conora McGregora.

Sa druge strane kazahstanski borac će sasvim sigurno ponovo u ring sa Saulom Alvarezom koji je prvi izbjegao poraz od Golovkina, a meč je završen neriješeno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi