Hoće li svijet dobiti novog neprikosnovenog prvaka?

Prvi nakon Lennoxa Lewisa i 2000. godine

Hoće li svijet dobiti novog neprikosnovenog prvaka?

Vladimir Kličko želi postati prvi neprikosnoveni prvak svijeta u teškoj kategoriji u posljednjih deset godina. 

Posljednji bokser koji je bio neprikosnoveni prvak svijeta je Lennox Lewis. On je 2000. godine imao svih pet pojaseva u svom vlasništvu. 

Nakon što je stariji brat Kličko, Vitali, odlučio vratiti svoj pojas i posvetiti se politici i borbi protiv proruski orijentisanog predsjednika Ukrajine, Viktora Janukoviča, na scenu je stupio Vladimir Kličko. 

"Naravno moj cilj je da vratim WBC titulu porodici Kličko," rekao je Vladimir, koji drži naslove pobjednika u WBO, WBA, IBF i IBO federacijama. Bit će zanimljivo vidjeti ko će biti protivnik Vladimira Klička u borbi za WBC pojas i da li će on postati prvi neprikosnoveni prvak, još od 2000. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.